Waarom vegetarisch koken?

Veel mensen willen tegenwoordig best wel graag minder vlees en vis eten, maar weten dan vaak niet wat er mogelijk is op vegetarisch gebied. Ik merk dat mensen wel graag alternatieven voor vlees/ vis willen bedenken, maar daarin vaak niet verder komen dan een vegetarische burger bij de aardappels, een gebakken eitje of wat peulvruchten.Ik zou het leuk vinden om mensen wat meer handvaten te geven om op een wat creatievere manier vegetarische gerechten op tafel te toveren, en heb daarom het plan opgevat op een kleinschalige manier (met max 6 personen inclusief moi) te laten zien wat er allemaal mogelijk is op vegetarisch gebied. Dit doe ik door jullie, met mijn hulp uiteraard, een vegetarisch 4-gangen-menu te laten koken. De menu’s kun je zien op mijn facebookpagina met de data waarop de kookworkshops plaats vinden.Om deze workshops kostendekkend te houden vraag ik per deelnemende persoon voorlopig slechts 25,00, dat is dan inclusief recepten, de kookles, 4-gangenmenu en een paar drankjes en koffie. Ik eet dan gezellig mee, en intussen zal ik al jullie vragen omtrent vegetarisch koken en -eten beantwoorden. Waar vinden de workshops plaats? Gewoon bij mij thuis, samen met mijn twee Brits korthaartjes (je moet dus wel een kattenliefhebber zijn ;-)), en mijn 26–jarige zoon scharrelt hier ook nog rond (maar loopt ons niet voor de voeten bij de kookworkshop ;-)) Dat kan niet anders om de kosten laag te houden, we wonen niet groot en de keuken is ook geen luxe bedoening, maar er kan wel erg lekker gekokkereld worden, mensen die mij al kennen weten dat. De kookworkshops vinden in principe twee keer in de maand op dinsdag plaats, we starten om 18.00 uur tot ongeveer 23.00

Menu